Sergi
LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KARATAY BELEDİYESİ’NDE STAJ YAPARAK GELECEĞE HAZIRLANIYOR

KILCA: GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİNE VE GELECEĞİNE KATKI SUNUYORUZ

Eğitime ve gençlere verdiği önemle projelerine devam eden Karatay Belediyesi, lise ve üniversite öğrencilerine staj yapma imkânı da sunarak gençlerin geleceğe çok daha iyi hazırlanmasına katkıda bulunuyor. Her yıl 100’ün üzerinde lise ve üniversite öğrencisinin staj talebini kabul ettiklerini kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Belediye olarak gençlerimizin geleceğe hazırlanması için çalışıyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi, eğitime ve gençlerin geleceğe hazırlanması ile ilgili bugüne kadar pek çok proje ile yatırımı hayata geçirdi.

Söz konusu projelerinin yanı sıra Karatay Belediyesi, teknik ve mesleki liselerinin yanı sıra Konya ile Türkiye’nin dört bir yanından stajyer öğrenci de kabul ediyor.

OKULLARINDA ALDIKLARI TEORİK EĞİTİMİ BELEDİYEDE PRATİĞE DÖKÜYORLAR

Belediyede staj yapan öğrenciler bu stajla hem okullarında aldıkları teorik eğitimleri daha da pekiştiriyor hem de bu bilgileri pratiğe dönüştürerek meslek hayatları için tecrübe edinmiş oluyorlar. Bu kapsamda Karatay Belediyesi, sadece son 2.5 yılda 386 lise ve üniversite öğrencisine staj yapma imkanı sağladı.

Lise öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 30’u kadar, üniversite öğrencilerine ise staj yaptıkları iş günü tutarı kadar maaş da veren Karatay Belediyesi, böylece öğrencilerin maddi anlamda da desteklenmesini sağlamış oluyor.

ÖĞRENCİLERDEN KARATAY BELEDİYESİ’NE STAJ TEŞEKKÜRÜ

Haftanın üç gününü belediyede staj yaparak değerlendiren, geri kalan 2 gün de okula gittiklerini söyleyen lise öğrencileri, Karatay Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu imkandan son derece memnunlar.

Öğrenciler; “Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle gelecekteki meslek hayatımızda bizlere büyük avantaj ile kolaylıklar sağlayacak. Yani meslek hayatımıza daha öğrenciyken hazırlanmış oluyoruz. Bizlere staj imkanı sunduğu için Karatay Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” diyor.

Pek çok lisenin yanı sıra Konya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerinden de Karatay Belediyesi’ne staj yapma talepleri geliyor.

Belediyede staj yapan KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Zeynep İrem İdikut ile Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Bilgin Çelenk, şunları dile getirdi; “Sosyal Hizmetler Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Belediyemizde staj yapmak imkanı buldum.  Buradaki çalışma ortamı, belediye personelinin bizlere yaklaşımı ve yardımı son derece güzel. Bu stajımız, hem okuldan aldığımız teorik eğitimi pekiştiriyor hem de bizleri mesleğe hazırlıyor. Stajımızda belediyedeki tüm işleyiş ile ilgili gözlemlemeler ve uygulamalar yapıyoruz. Bu sayede de geleceğe ve meslek hayatıma daha iyi hazırlanmış oluyoruz. Bizler için oldukça verimli bir dönem oluyor. Bizlere böyle güzel bir ortamda staj yapma imkânı sundukları için Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”

KARATAY BELEDİYE OLARAK GENÇLERİMİZİ MESLEĞE VE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Öte yandan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, röportajını Basın ve Yayın Müdürlüğü’nde staj yapan Öztekinler Mesleki Kız Teknik ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Bölümü son sınıf öğrencisi Sudem Baş ile yaptı.

Başkan Hasan Kılca, belediye olarak gençlerin yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için büyük bir gayretin içinde olduklarına vurgu yaptı.

Hasan Kılca, “Karatay’da 70 binin üzerinde ortaöğretim ve lise öğrencisi bulunuyor. Bizler de Karatay Belediyesi olarak ilçemizdeki mesleki ve teknik liselerinden her yıl 100’ün üzerinde gencimize staj yapma imkanı sunuyoruz. Staj, teorik eğitimi destekleyici, uygulamaya dayalı bir eğitim yöntemidir. Öğrenci kardeşlerimiz, okullarında aldıkları teorik eğitimlerini belediyemizde uygulamaya ve pratiğe dökmüş oluyorlar. Stajyerlerimiz burada çalışarak hem kamuyu, kamunun işleyişini ve çalışma ortamını tanımış oluyorlar hem de kamunun vatandaşla olan ilişkisinin nasıl olması gerektiğine dair sahada tecrübeler edinmiş oluyorlar. Böylece kendilerini geliştirip gelecekteki meslek hayatlarına kendilerini hazırlayan stajyerlerimiz belediyedeki çalışma süreleri boyunca net asgari ücretin yüzde 30’u kadar da bir maaş da alıyorlar. Dolayısıyla Karatay Belediyesi olarak eğitime ve öğretime destek olurken, gençlerimizin de geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

Habere Ait Görsel İçerikler