Sergi
KÜLTÜR VE SANAT AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN 18 MART ETKİNLİĞİ

KARATAY’IN MİNİKLERİNDEN BÜYÜK ZAFERİN 109. YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI ANMA PROGRAMI

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Çanakkale Haftası dolayısıyla özel bir etkinliğe imza attı. Akademinin 11 farklı atölyesinde eğitim almayı sürdüren minik öğrenciler; büyük zaferi, büyük zafere giden süreci ve aziz şehitlerimizi şiirler, tiyatro gösterileri, türküler ve daha birçok etkinlik yaparak andı.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 109’uncu yıl dönümü, çeşitli programlarla anılmaya devam ediyor.

Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karatay Kültür ve Sanat Akademisi öğrencileri de, hem büyük zaferin yıldönümünü anmak hem de hem bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI ANMA ETKİNLİĞİ

Konyalıların ve akademi öğrencilerinin ailelerinin programa büyük ilgisi olurken; söz konusu etkinlik kapsamında Karatay Kültür ve Sanat Akademisi Resim Atölyesi öğrencileri büyük zaferi anlatan resimlerden oluşan bir sergi açtı.

Programda tiyatro Kulübü öğrencileri, “Anadolu’nun Çocukları” ve “Çanakkale Kahramanları” adlı oyunlarla Çanakkale Zaferi’nin öncesini, savaş günlerini ve büyük mücadelenin ardından gelen zaferi etkili bir şekilde anlatmayı başardılar. Drama Atölyesi öğrencilerinin seslendirdikleri “Bayrak” ve “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirler ise salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Müzik atölyesinden de öğrenciler; bağlama, keman, ney ve gitar enstrümanlarıyla oluşturulan koronun seslendirdiği Çanakkale Türküleri, izleyenleri geçmişe götürdü.

Programı izleyen Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla Karatay Kültür ve Sanat Akademisi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen anlamlı etkinlik dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Habere Ait Görsel İçerikler