Sergi
KARATAY BELEDİYESİ, ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYOR

YANIBAŞIMDA KARATAY’A BAŞVURAN HERKESE ATA TOHUMLARI ÜCRETSİZ

BAŞKAN HASAN KILCA: ÇOCUKLARIMIZA ÜRETEN BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ

HASAN KILCA: ATA TOHUMLARINI ULUSAL BİR GÜÇ OLARAK GÖRÜYORUZ

KILCA: GELECEK NESİLLERİMİZ İÇİN KIYMETLİ BİR MİRAS BIRAKMA HEDEFİNDEYİZ

Karatay Belediyesi tarafından, sağlıklı ve organik gıda üretimini daha da yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan “Karatay Ata Tohumu” projesini bu yıl da sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl proje kapsamında binlerce tohum paketini hem Konyalılara hem de Türkiye’nin farklı yerlerindeki vatandaşlara ulaştıran Karatay Belediyesi bu yıl da “Yanıbaşımda Karatay” uygulaması üzerinden başvurusunu yapan herkese yüzlerce yıllık geçmişe sahip ve genetiği değiştirilmemiş ata tohumlarını ücretsiz dağıtmaya başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Ata tohumlarını ulusal bir güç olarak görüyor ve atalarımızın bu kıymetli mirasını koruyup gelecek nesillerimize aktarıyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı “Karatay Ata Tohum Projesi” bu yıl da devam ediyor. Genetiği bozulmamış ata tohumları başvuruları başladı. Projeden faydalanmak isteyenler başvurularını Karatay Belediyesi’nin “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması üzerinde bulunan “Fırsat” bölümünden yapabiliyor.

KARATAY ATA TOHUMU PROJESİ’NE BU YIL DA KONYALILARDAN BÜYÜK İLGİ

Başvurusunu tamamlayan ve barkodunu alan vatandaşlar, Karatay Belediyesi Hizmet Masası Birimi’nden barkodunu okutarak genetiği bozulmamış ata tohumlarını ücretsiz bir şekilde alabiliyor. Karatay Belediyesi’nin vatandaşlara verdiği Ata Tohumları arasında ise; köy domatesi tohumu, kıl biber tohumu, yediveren biber tohumu, köy biberi tohumu, mısır tohumu, karpuz tohumu, salatalık tohumu ve kabak tohumu yer alıyor.

ATA TOHUMU DOĞAL KOŞULLARDA YETİŞTİRİLMEK İÇİN EN UYGUN OLANI

Genetiğiyle oynanmamış, herhangi bir laboratuvar ortamında müdahaleye maruz kalarak DNA dizilimi bozulmamış, lezzet ve besin değeri yüksek olarak mahsul alınan tohumlar, doğurganlığını da kaybetmediği için çoğalabilir ve sürdürülebilir bir özelliğe sahip. Söz konusu tohumlar, profesyonel çiftçiliğin yanı sıra hobi yetiştiriciliği için de uygun bir yapıya sahiptir. Bu özelliğiyle ata tohumları, kültürel bir miras olarak nesilden nesille aktarılmanın önemi artıyor. Doğal haline müdahale edilmemesi ve katkısız besin olması, tohum üretiminin artmasına da olumlu etki sağlıyor.

ATA TOHUMLARINI GELECEK NESİLLERİMİZE KIYMETLİ BİR MİRAS OLARAK BIRAKMA HEDEFİNDEYİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, hem üretimi yaygınlaştıracak hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ata tohumlarını gelecek nesillere miras bırakma hedefinde olduklarının altını çizdi.

Geçtiğimiz yıl başlattıkları “Karatay Ata Tohumu Projesi”ni çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak mirasçısı olduğumuz bu aziz topraklara minnet ve vefa duygusuyla geçtiğimiz yıl ilk defa başlattığımız ‘Karatay Ata Tohumu’ projemiz vatandaşlarımızdan yoğun bir talep görmüştü. Yarınlarımıza güzellik, şehrimize ve tarıma bereket katacağına inanarak geçen yıl başlattığımız anlamlı çalışmamızı bu yıl da sürdürüyoruz. Üretime ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ata tohumlarını gelecek nesillerimize kıymetli bir miras olarak bırakma hedefindeyiz. Ata tohumlarını ülkemiz için güçlü bir miras unsuru olarak görüyoruz ve bu amaçla da yürüttüğümüz ‘Karatay Ata Tohumu Projemize’ tüm hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görsel İçerikler