Sergi
“İRFAN TÜRKÜLERİ” KONSERİ

Karatay Belediyesi ve Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle organize edilen “İrfan Türküleri / Anadolu İrfanı” konseri, Konyalıların büyük ilgisiyle gerçekleştirildi. Öğrenciler, okudukları birbirinden güzel türkü ve eserlerle izleyenlere güzel bir akşam yaşattı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini kaydederek bu programlarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

Karatay Belediyesi, ilçenin kültür ve sanat hayatına katkı sunmak amacıyla pek çok etkinlik ve organizasyon düzenliyor. Belediye bu kapsamda, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle “İrfan Türküleri / Anadolu İrfanı 1” konseri düzenledi.

ANADOLU İRFANINI YANSITAN TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen konser programında toplamda 35 öğrenciden oluşan koro ve solistler; “Tutam Yar Elinden”, “Karanfil”, “Can Ellerinden Gelmişem Fani Mekanı Neylerem”, “Seyreyle Güzel Kudret-i Mevla Neler Eyler”, “Ne Feryad Edersin Divane Bülbül”, “Gel Ha Gönül Havalanma” ve “Bana Ne Yazdan Bahardan” gibi dillerden düşmeyen Anadolu türkülerini seslendirdi. “İrfan Türküleri / Anadolu İrfanı” konserine Konyalı vatandaşların ilgisi bir hayli yoğundu.

Etkinlik salonunu dolduran ve eserlere eşlik eden vatandaşlar, konser programı dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne ve Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi korosuna teşekkür ettiler.

HEMŞEHRİLERİMİZİN HAYATINA DOKUNMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Kültürel ve sanatsal etkinliklere “İrfan Türküleri / Anadolu İrfanı” konseri ile devam ettiklerini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın kültürel ve sanatsal açıdan zengin alt yapısını ön plana çıkarmak için gayret ettiklerini söyledi.

Öğrenciler ve okul yönetimi başta olmak üzere programda emeği geçen herkesi tebrik eden Başkan Hasan Kılca, öğrencilerin yine güzel bir programa katkı sunduklarını kaydederek; “Kültürel, sanatsal etkinliklere çok önem veriyoruz. Gelen taleplere göre sosyal ve kültürel etkinliklerimizin sayısını hızla artırmaktayız. Karatay Belediyesi olarak etkinliklerimize bir konser programıyla devam ettik. Öğrencilerimiz, medeniyetimizin ve Anadolu irfanına yaraşır değerlerimize layık güzel bir etkinliğe katkı sundular. Karatay Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel aktivitelerimizle hemşehrilerimizin sosyal hayatlarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Konser programında emeği geçen öğrencilerimizin hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli hemşerilerimize ve öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum.”

 

Habere Ait Görsel İçerikler