Sergi
3. GELENEKSEL ORTAOKULLAR ARASI DOSTLUK VE KARDEŞLİK FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

KAYBEDENİ OLMAYAN FUTBOL TURNUVASI TAMAMLANDI

BAŞKAN HASAN KILCA, GENÇLERİN FİNAL HEYECANINA ORTAK OLDU

HASAN KILCA: HİZMETLERİMİZLE GENÇLERİMİZİN İLGİSİNİ SPORA ÇEKİYORUZ

Karatay Belediyesi’nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlediği “3. Geleneksel Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” sona erdi. Turnuvanın final maçını izleyen ve dereceye giren takımlara kupa ile hediyelerini veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Amacımız, gençlerimizin ve çocuklarımızın ilgisini spora daha fazla çekerek bu kültür içerisinde yetişmelerine katkı sağlamaktır” dedi.

Karatay Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “3. Geleneksel Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası” sona erdi.

Karatay’ın ortaokulları arasından oluşturulan 32 takımdan toplam 576 öğrencinin mücadele ettiği turnuva sonucunda üçüncü Gevher Nesibe Hatun İmam Hatip Ortaokulu olurken, dördüncü Yaşar Doğu Ortaokulu oldu. Turnuvanın finali ise Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu ile Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu arasında oynandı.

Karatay Şehit Nihat Gün Spor Tesisleri’nde oynanan ve oldukça çekişmeli geçen final karşılaşmasını Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu kazandı ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Organizasyonda Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu ise turnuvayı ikinci olarak bitirdi. Maçların ardından dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın da katıldığı törenle verildi.

TURNUVAYA KATILAN TÜM GENÇLERİMİZ GÖNLÜMÜZDE BİRİNCİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, turnuvanın amacının gençlerin ve çocukların ilgisini bu alana çekerek, spor kültürü içerisinde yer almalarını sağlamak olduğunu belirterek, organizasyona katılan tüm okullar ile öğrencilere teşekkür etti.

Karatay Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Spor, bizim en çok önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisidir. Gençlerimizin yetişmesine, spora olan ilgisine artmasına, kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları adına spora ve sporcu her zaman destekliyoruz. 3. Geleneksel Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası’nın finalinde gençlerimizin heyecanına ortak olduk. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Turnuvaya, ilçemizdeki 32 ortaokul katıldı. 600’ye yakın sporcumuz ter döktü. Tüm takımlarımızı, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum. Amacımız, sporu tabandan itibaren herkese yaymak. Turnuvada yetenekli sporcularımızı da tespit ediyor, kulübümüzün bünyesine alarak eğitimlerine kulüp bünyesinde devam ediyoruz. Karatay Belediyespor Kulübümüz bünyesindeki U11 takımımızdan U17 takımına kadar oldukça başarılılar. İnşallah bu başarıları da artarak devam edecek. Biz geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin her daim yanında olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gençlerimize ve okullarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bizim gönlümüzde bu turnuvaya katılan herkes birinci” dedi.

KARATAY BELEDİYESİ SPORTİF HİZMETLERİ İLE ÖN PLANDA

Törende konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Karatay Belediyesi’nin sportif hizmet ve yatırımlarıyla ön plana çıkan bir belediye olduğuna işaret etti. Murat Yiğit şunları söyledi; “Karatay Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte organize ettiği bu turnuva, öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarma adına önemli bir etkinlik. Okullarımız arasında saygı temelli bir rekabet içerisinde düzenlenen müsabakalar, öğrencilerimizin kendi aralarında attıkları sağlam dostluk tohumlarına da zemin hazırlamaktadır. Eğitim yatırımlarıyla örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum. Öncülük ettiği bu turnuvalar vesilesiyle gelecekte Türk futboluna yön verecek başarılı ve ilkeli sporcuların yetişmesini temenni ediyorum.”

32 TAKIMIMIZIN HEPSİ KAZANDI

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da turnuvanın düzenlenmesinde katkıları bulunan Karatay Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Cengiz Ayhan; “Futbol dostluktur, kardeşliktir, samimiyettir. Bu turnuvanın kaydedeni yok. 32 takımımızın hepsi kazandı. Tüm takımlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Birinci olan Fuat Sezgin Ortaokulumuzu ayrıca kutluyorum. Organizasyonda emeği geçen Karatay Belediye Başkanımıza, Gençlik Spor Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve ilçe protokolü, “Karatay Belediyesi Ortaokullar Arası Dostluk ve Kardeşlik Futbol Turnuvası”nda dereceye giren takımlar ve öğrencilere madalya, kupa ile hediyelerini verdi.

Habere Ait Görsel İçerikler