Sergi
KONET YENİ PROJELERLE KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR
KONET YENİ PROJELERLE KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR Konya’nın ve bölgenin markası haline gelen KONET, iki kesim hattı ile günlük 1000 kapasiteli hayvan kesimi, soğuk havada depolama ve istenilen yere ulaştırılması işlemleriyle vatandaşın et ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. 1992 yılında kasaplar ve et toptancılarına hayvan kesimi için KONET’in kurulduğunu ifade eden KONET A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yeğenler, KONET’in gelişen teknolojiyi de kullanarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesim noktası haline geldiğini söyledi. İç Anadolu Bölgesi’ne hitap eden merkez durumundaki KONET’in hijyen ve hayvan kontrolleri açısından önemli bir tesis olduğunu dile getiren Yeğenler, “Bilindiği gibi kasap ve marketlerdeki etlerin tamamı devletten onaylı tesislerde kesimleri yapılan etlerdir. KONET hayata geçmeden önce besicilerimiz hayvanlarını civar şehirlere götürmek zorunda kalıyordu. Bu ise 20 günlük gibi büyük bir zaman ve emek kaybına neden oluyordu. Konya’da kesim iznine sahip merkezimiz sayesinde besicilerimiz Konya dışına çıkmaktan kurtulmuştur.” diye konuştu. KONET’in sadece bölgenin değil tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Yeğenler, “Ulusal bazda hizmet veren bazı büyük firmaların kesimleri de tesisimizde yapılmaktadır. Bu bizim Türkiye çapında ne kadar güvenilir bir firma olduğumuzu göstermektedir. Bütün bunlar Konya’nın gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi. KONET olarak birçok yeni projeye imza atmaya hazırlandıklarını dile getiren Yeğenler, bunların içerisinde kesimden çıkan atıkların; kompozit gübre, biyogaz, elektrik üretimi, sıcak su temini ve biyodizel olarak değerlendirecek yapılanmayı hayata geçireceklerini söyledi. Firma olarak günümüzde büyük bir sorun haline gelen çevre kirliliğini bu şekilde engellemeyi hedeflediklerini belirten KONET A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Yeğenler, ayrıca elektrik, sıcak su gibi ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayabilen sayılı birkaç tesisten biri haline geleceklerini söyledi.
Habere Ait Görsel İçerikler